2 DOKUMENTÄRER PÅ NETFLIX SOM INSPIRERAR


  Vi har sett två dokumentärer på Netflix som både är jobbiga och inspirerande. Ibland måste man bara sköljas över med lite verklighet för att få energi till att skapa förändringar i sitt eget liv, eller hur? Så poppa lite popcorn, luta dig tillbaka och lär dig massor av nya grejer om hur det faktiskt ligger till med konsumtion och modeindustrin.


  THE TRUE COST

  Den här dokumentären är jobbig, men oh så viktig. Vi får möta fabriksarbetare som verkar under förfärliga arbetsförhållanden och vi får se hur kemikalier släpps rakt ut i naturen och påverkar djur och människor för hela livet. Men vi får också möta eldsjälarna som demonstrerar emot det här inhumana systemet och vi får möta designers som vill förändra hur vi producerar och konsumerar mode! The True Cost är en bra ingång till att förstå hur massiv fast fashion-industrin faktiskt är och hur stor påverkan den har på människor och miljö.


  MINIMALISM - A DOCUMENTARY ABOUT THE IMPORTANT THINGS

  Hur mycket behöver vi egentligen? I den här dokumentären får du möta flera olika typer av personer som har valt en annan väg i livet - den minimalistiska vägen. De har börjat med att rensa ut alla de saker de äger som inte innehar något större värde, för att sedan leva ett liv med mindre konsumtion men mer fokus på vad som verkligen är viktigt. Bered dig på att bli inspirerad till att själv fundera över dina egna prylar och vad som faktiskt behövs i ditt eget liv!


  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  CTI_logotyp_medtext.png

  F/ACT är en del av projektet Circular Textile Initiative.
  Det drivs av Re:textile, Göteborgsregionen och 
  Swedish Fashion Council och finansieras av Avfall Sverige tillsammans med Västra Götalandsregionen. F/ACT Movement finansieras även av Naturvårdsverket.

  FINANSIÄRER:

  PARTNERS: