top of page

UTMANA DIG SJÄLV MED KÖPSTOPP

Uppdaterat: 5 apr. 2022

Vi utmanar dig till köpstopp! En månad? 6 månader? Du väljer helt själv. Ett köpstopp kan hjälpa dig att ta ett steg tillbaka för att få en överblick över dina konsumtionsmönster. Kanske är det till och med skönt att pausa. Kanske inser du vad det egentligen är du behöver så att du enklare kan undvika spontanköp när köpstoppet är över. För att nå dit och klara utmaningen har vi satt ihop en lista på några tips!


SVARA PÅ FRÅGAN: VARFÖR GÖR JAG DETTA?

Inled köpstoppet med att svara på frågan: Varför gör jag detta? Det är viktigt att bära med sig en motivation genom hela perioden för att undvika frestelser. Vill du spara pengar? Vill du göra det för miljön? Bli mer nöjd med det du har och sluta sukta efter nästa? Eller bara utmana dig själv?


UTBILDA DIG SJÄLV

Ifall du har svårt att hitta motivationen i dig själv, finns det massor med kunskap att ta till sig för att hitta dit. Modeindustrin är skev och bidrar till stora utsläpp. Se någon av de dokumentärer vi har tipsat om i vårt stora inlägg om dokumentärfilmer och serier!


AVFÖLJ OCH AVREGISTRERA

Ständigt får vi riktad reklam genom sociala medier och mail vilket kan leta till onödiga impulsköp. Under den här perioden rekommenderar vi att avfölja och avregistrera allt som har med konsumtion att göra, framför allt modeföretag men även influencers som gör mycket sponsrad reklam. Efter köpstoppet kan du gå tillbaka till att följa med en mer nykter blick förhoppningsvis.


INSPIRERAS

Det finns massor med fantastiska människor som lever ett enklare liv och delar med sig av detta. Leta efter konton och initiativ som inspirerar till en mer minimalistisk livsstil. Nedan följer några länkar till sidor där du kan hitta inspiration.


LÄNKAR

Följ oss för massor med härlig inspiration!


Vår sida med tips på influencers och andra verksamheter att följa.


BELÖNA DIG SJÄLV PÅ NÅGOT ANNAT VIS

Kanske är det att laga en extra lyxig middag, köpa en bakelse eller att se din favoritfilm? Det din hjärna egentligen vill åt är belöning, så ge den det på andra vis.


Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page