IN THE NAME OF FASHION

OCH KLIMATÅNGEST

Ja, precis som ni har vi också klimatångest. Och precis som ni älskar vi mode. Uttrycket, kläderna, materialen, att klä upp sig, att klä ner sig, att klä sig skönt och att klä sig vackert. Det är SÅ. HIMLA. KUL. Men. Ja, det är ju det där lilla menet. Som det ser ut idag är modeindustrin en av våra värsta miljöbovar. Det är ju mindre kul. Det här innebär dock inte att det inte är möjligt att hålla på med kläder och samtidigt vara klimatsmart. För vet ni vad? Det är fullt möjligt. Det vill vi visa genom F/ACT - och att vi tillsammans kan förändra världen ett medvetet modeval i taget.

6 MÅNADER UTAN NYKÖP

BLI F/ACTIVIST

DU MED

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

F/ACT Movement är ett projekt från Göteborgsregionen (GR) och Science Park Borås som som handlar om att främja en mer hållbar produktion och konsumtion av mode och textil.

 

F/ACT Movement inspirerar konsumenter till att göra mer hållbara modeval och att använda det som redan finns i garderoben. Detta görs genom lokala aktiviteter som arrangeras i samarbete med kommuner, samt genom sociala medier där lokala ambassadörer (så kallade f/activister) sprider inspiration om hur de själva skapar en hållbar garderob.

 

Dessutom stöttar projektet företag och entreprenörer som vill utveckla hållbara och cirkulära produkter och tjänster, utifrån de behov som den nya, medvetna konsumenten har och med miljönytta i fokus.

Logotyp_Liggande_Svart_WEB.png
Science_Park_Borås.png

FINANSIÄRER:

västra götalandsregionen.png
naturvårdsverket.png