top of page

6 MÅNADER. 10 F/ACTIVISTER.

INGA NYKÖP. 

grönt tyg.jpg

Går det att vara klimatsmart och samtidigt modemedveten? Självklart!
F/ACT Movement är rörelsen som vill inspirera till att göra nya hållbara val, utan att göra avkall på sin passion för kläder och mode.

10 stycken F/activister antogs till utmaningen. Från mars till augusti 2019 genomgick de en slags shopping detox, men fick samtidigt möjlighet att på olika kreativa sätt aktivera innehållet i sina egna garderober. Experter, inspiratörer, kreatörer, designers och föreläsare medverkade på månadsträffar där f/activisterna berörde olika teman inom hållbara modeval.

MÖT F/ACTIVISTERNA

Anna-Carin Abrahamsson.png
 • Instagram

Jag är f/activist för att jag behöver ändra mitt konsumtionsbeteende och bli mer nöjd med det jag har i min garderob.

Mode för mig är kreativitet, kommunikation och lek.

Elsa Karlsson.png

Jag är f/activist för att jag vill lära mig mer om hållbarhet kopplat till mode, men även hur jag i min framtida roll inom möbel-och inredningsbranschen kan förvalta de här kunskaperna och erfarenheterna.

Mode för mig är att kommunicera sin identitet och berätta vem jag är genom de kläderna jag bär.

ANNA-CARIN ABRAHAMSSON

ELSA KARLSSON

Ida Wilhelmsson.png
 • Instagram

IDA WILHELMSSON

Jag är f/activist för att jag vill vara med och bidra till på hur man ser på sin konsumtion. Både att aktivera den garderoben man har och istället för att köpa nyproducerat välja att handla secondhand, vintage och låna av sina nära och kära.

Mode för mig är en förlängning av mig själv, ett sätt som jag uttrycker mig. Mode ingår i vad design är för mig och design är en stor del av mitt liv. Jag älskar att uttrycka mig visuellt, det kan vara allt från bild, foto till hur jag väljer att klä mig.

Karin Holm.png
 • Instagram

KARIN HOLM

Jag är f/activist för att jag är trött på att köpa så mycket nytt hela tiden, jag använder aldrig det jag har.

Mode för mig är kreativitet. Att leka med färger, uttryck och form.

Karin Weststrand.png
 • Instagram

KARIN WESTSTRAND

Jag är f/activist för att jag ville utmana min själv till ett mer hållbart tänk inom mode och kläder.

Mode för mig är ett sätt att uttrycka sig och något som är roligt. 

Louise Wintzell.png
 • Instagram

Jag är f/activist för att jag har ett stort hjärta för hållbarhet och samtidigt ett stort hjärta för mode och kläder. För mig går det inte riktigt ihop så jag ville få inspiration till att hantera det på ett annat sätt, och förhoppningsvis inspirera andra längs vägen. 

Mode för mig är ett sätt att uttrycka vem jag är och vad jag står för. Jag tycker om att klä upp mig och känna mig fin - för min egen skull och för andra. 

LOUISE WINTZELL

ANNA-CARIN ABRAHAMSSON

ELSA KARLSSON

Marielle Krus.png
 • Instagram

Jag är f/activist för att jag vill få tillbaka min kreativitet och ändra mitt beteende.

Mode för mig är personlighet.

Meya Haydon.png
 • Instagram

MEYA HAYDON

Jag är f/activist för att jag vill ändra hur jag själv konsumerar, för jag känner att jag överkonsumerar väldigt mycket vilket ger mycket klimatångest. Jag vill använda det jag redan har i garderoben. 

Mode för mig är en identitet, det är så jag uttrycker mig själv, men det är också så folk känner igen mig för många säger att jag har en speciell modestil - vilket jag tycker är kul. 

MARIELLE KRUS

Sanna Haydon.png
 • Instagram

SANNA HAYDON

Jag är f/activist för att jag tycker att mode är kul men jag har klimatångest. Jag hoppas att jag kan få ut mer av de kläderna jag redan har i garderoben.

Mode för mig är kul och det ska gärna vara bekvämt. Svart är en bra färg!

Therése_Henriksson.png
 • Instagram

Jag är f/activist för att jag kände mig stressad över alla påminnelser på sociala medier om att min garderob inte duger. Jag vill hitta ett sätt att köpa plagg som är av bättre kvalitet och håller längre. Jag känner också att det är viktigt att vi inspirerar andra till hur man kan göra, för jag tror att det är många som inte vet var man ska börja någonstans. 

Mode för mig är att hitta sin egen stil. Jag tänker att man inte behöver följa trender för att vara modemedveten. 

THERÉSE HENRIKSSON

DU ÄR OCKSÅ F/ACTIVIST!

Dela med dig av dina egna hållbara modeval under hashtag #factmovement. Har du fyndat second hand, haft ett klädbyte, lagat ett hål, redesignat eller gjort något annat som förlänger livet på plaggen - visa gärna oss genom att tagga. Tillsammans kan vi aktivera garderoben och utmana modebranschen!

 • Black Instagram Icon
 • Black Facebook Icon

#FACTMOVEMENT

bottom of page