top of page

Ett urplock av tillfällen där F/ACT medverkat. Det är både event vi blivit inbjudna att delta på men också som vi initierat själva. Vi strävar efter att synliggöra fördelarna med hållbart mode för en bredare publik och erbjuda cirkulära aktiviteter i nya sammanhang. 

Detta har vi gjort

Slow Fashion i Nordstan

F/ACT  blev inbjudna att medverka under eventet ”Slow Fashion i Nordstan” under oktober 2022 och tillbaka 2023. Vi tog dit vår tryckpress och hjälpte besökarna att uppdatera sina plagg med ett nytt tryck. Det kunde vara plagg som var trasiga, plagg som fått en tråkig fläck eller plagg som hamnat längst bak i garderoben. 6 olika illustratörer från runt om i Sverige tog fram designs som besökarna kunde välja bland.

Way out West 2023

Samarbete med Stadsmissionen och Way out West för att göra årets festivalmerch cirkulär. F/ACT var på plats för att snacka stil, mode och hållbarhet med besökarna. Vi bjöd även in våra factivister till området för att intervjua dem kring sin hållbarhets resa under och efter tiden i FACT.

080A3068.jpg

Hållbara konsumentens dag

Som en motvikt till Black Friday anordnar Science Park Borås varje år ”Hållbara konsumentens dag” som F/ACT var medarrangör för 2022. SPB bjöd in till en secondhand-mässa och på plats fanns även tryckpressen vi hade med oss på Nordstan.

2.jpg

Way out West 2022

Svensk Lives klimatsatsning Greentopia bjöd in F/ACT att vara en del av deras område musikfestivalen Way out West. Resultatet blev föreläsningar, workshops och en POP UP Store fylld med hållbart mode i hög modegrad. Vi tog även fram en egen hashtag #NoWasteStyle så att våra aktörer och besökare kunde posta deras upplevelser under Way out West.

WOW LOGO 19_Pixel_No_Tag_White-01.png
Hashtag-WOW.png
Greentopia_logo_white_72dpi.png
DSC_0024_edited.jpg

BIDRA TILL EN
CIRKULÄR OMSTÄLLNING

F/ACT Movement vill tillsammans med företagen arbeta för en cirkulär modeindustri. Detta har vi gjort genom branschgemensamma kampanjer, föreläsningar och utbyte av värdefulla konsumentinsikter vi har fått med oss genom åren. Är du nyfiken på hur framtidens hållbara modebransch ser ut och hur du med din verksamhet kan arbeta för att på bästa sätt möta den hållbara framtiden? Tveka inte att höra av dig!

bottom of page