top of page

F/ACTIVISTER PÅ GOTLAND

grönt tyg.jpg

8 deltagare, f/activister, genomgår F/ACT Movements utmaning på Gotland.

I nio månader ska de få prova på hållbart mode med hjälp av experter. Från september till december träffas de på månadsträffar med teman som Aktivera garderoben, Secondhand, Uppdatera och Pimpa, Vårda och Laga. Därefter fortsätter utmaningen digitalt fram till maj. Hela resan delas självklart på f/activisternas och F/ACT Movements sociala medier, framför allt Instagram. Häng med!

MÖT F/ACTIVISTERNA

Catharina Olsson.png
  • Instagram

CATHARINA OLSSON

Jag är f/activist för att visa att svenskt lantbruk och miljön går hand i hand.

 

Mode för mig är att visa vem JAG är.

Emma_Yllander_Hägbom.png
  • Instagram

EMMA YLLANDER HÄGBOM

Jag är f/activist för att jag vill lära mig mer om kläder. Jag köper mycket second hand men tycker ändå jag handlar på mig mycket kläder som jag inte använder. Jag vill lära mig kombinera och använda mina plagg. Sen vill jag ju självklar inspirera andra att göra hållbara medvetna val. Jag tycker dessutom om att pyssla tex accessoarer med second hand fynd.

 

Mode för mig är att ha en personlig stil och att våga stå för den om det så är att man gillar mjukis plagg i alla lägen eller Jaens. Mode är att trivas med sig själv.

Erika Hedhammar.png
  • Instagram

ERIKA HEDHAMMAR

Jag är f/activist för att jag måste förändra mitt förhållande till konsumtion av kläder och textilier för jordklotets och alla människors väl. Hoppas även kunna inspirera andra till en hållbar kläd- och textilkonsumtion.

 

Mode för mig är ett kollektivt uttryck av tiden vi lever i och de värderingar vi har.

Hanna Holmberg.png
  • Instagram

HANNA HOLMBERG

Jag är f/activist för att jag vill ta ut svängarna och gå min egen väg tillsammans med min proppfulla garderob.

 

Mode för mig är att våga ta en glamorös och rolig plats i detta beigea Sverige!

Isabelle Edvardsson.png
  • Instagram

ISABELLE EDVARDSSON

Jag är f/activist för att jag vill lära mig att ändra mina vanor och tänka om. Jag handlar väldigt mycket kläder varje månad.

 

Mode för mig är att det är så kul med att ha olika stilar. Det finns oändligt med möjligheter med kläder. Bara fantasin sätter stop.

Jenny Dahlberg.png
  • Instagram

JENNY DAHLBERG

Jag är f/activist för att jag bryr mig om miljön, och inte bara när man tänker på mat och råvaror, utan för att även kunna sprida kunskap om andra delar av ditt liv som kan hjälpa oss att få en bättre framtid. Där är ju en stor del av vår vardag kläder och mode. Varför inte hitta det bästa sättet att klä sig både hållbart och snyggt? Måste det vara svårt och tråkigt? Jag vill gärna sprida den kunskapen till bland andra mina tonårsdöttrar som gillar kläder lika mycket som jag.

 

Mode för mig är att få klä sig så att man mår så bra som möjligt. Att få känna att just jag passar i det plagg som jag valt att ha på mig. Det kan vara mormors höga stövlar eller ett nytt plagg som tilltalar mig i en affär. Jag brukar då tänka PPA; Pris Per Användning. Kommer jag nyttja plagget mycket, eller är det kul bara just nu? Ett lägre PPA, desto bättre!

ELSA KARLSSON

Katarina Ridderstedt.png
  • Instagram

KATARINA RIDDERSTEDT

Jag är f/activist för att jag vill lära mig mer om hållbart mode och träffa likasinnade.

 

Mode för mig är färger och former som gör mig glad och där jag kan vara mig själv.

Maja_Östman.png
  • Instagram

MAJA ÖSTMAN

Jag är f/activist för att jag älskar secondhand och framför allt återvinning och skapandet av gamla ting, kläder och möbler.

 

Mode för mig är att använda fantasin och använda sina sinnen för att skapa sin egen stil

DU ÄR OCKSÅ F/ACTIVIST!

Dela med dig av dina egna hållbara modeval under hashtag #factmovement. Har du fyndat second hand, haft ett klädbyte, lagat ett hål, redesignat eller gjort något annat som förlänger livet på plaggen - visa gärna oss genom att tagga. Tillsammans kan vi aktivera garderoben och utmana modebranschen!

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

#FACTMOVEMENT

bottom of page