top of page

F/ACTIVISTER I KARLSTAD

grönt tyg.jpg

9 deltagare, f/activister, genomgår F/ACT Movements utmaning i Karlstad.

I nio månader ska de få prova på hållbart mode med hjälp av experter. Från september till december träffas de på månadsträffar med teman som Aktivera garderoben, Secondhand, Uppdatera och Pimpa, Vårda och Laga. Därefter fortsätter utmaningen digitalt fram till maj. Hela resan delas självklart på f/activisternas och F/ACT Movements sociala medier, framför allt Instagram. Häng med!

MÖT F/ACTIVISTERNA

Anna_factivist_Karlstad.png
 • Instagram

ANNA TEGNHED

Jag är f/activist för att jag vill vara med och bidra till ett hållbart samhälle.

 

Mode för mig är ett sätt att få testa nya saker/stilar, skapa outfits och vara kreativ.

Eric_factivist_Karlstad.png
 • Instagram

ERIC RAGNARSSON

Jag är f/activist för att jag vill kämpa för klimatet, då enligt mig det inte finns något viktigare. Men även visa att man kan följa med i trender och klä sig snyggt utan att påverka miljön för mycket.

 

Mode för mig är ett sätt att uttrycka sig på, att visa vem man är och vad man vill. Men om jag hade fått önska skulle ingen bry sig om mode eller kläder och alla skulle kunna få gå i det de ansåg var bekvämast.

Fredrik_factivist_Karlstad.png
 • Instagram

FREDRIK WINGQVIST

Jag är f/activist för att jag älskar konceptet basgarderob och vill dela mitt stora intresse; en hållbar, dressad, stil.

 

Mode för mig är mitt sätt att visa min kreativitet (då jag saknar förmågan i alla andra sammanhang), och såklart ett av mina allra största intressen.

Ida_factivist_Karlstad.png
 • Instagram

IDA LUNDBLAD

Jag är f/activist för att jag vill lära mig hur jag kan verka för en hållbar modeindustri och inspirera andra människor till att känna att de också kan bidra till ett mer hållbart samhälle, både för vår egen och för kommande generationers skull!

 

Mode för mig är både en passion för form, trend, färg och mönster och ett kreativt sätt att uttrycka mig. Med mode kan jag förstärka min personlighet på olika sätt i olika situationer beroende på vad jag vill förstärka just där och då.

Maria_factivist_Karlstad.png
 • Instagram

MARIA NYQUIST

Jag är f/activist för att jag gillar mode men gillar också vår planet. Jag vill att dessa två ska gå att kombinera genom att konsumera mer hållbart och få fler personer att följa efter.

 

Mode för mig är ett sätt att uttrycka vem jag är. Gärna på ett enkelt och kreativt sätt.

Mikaela_factivist_Karlstad.png
 • Instagram

MIKAELA ANDERSSON

Jag är f/activist för att vi måste ändra vårt konsumtionsmönster och inte bara på slentrian köpa nytt - För planetens skull.

 

Mode för mig är en form av konst.

ANNA-CARIN ABRAHAMSSON

ELSA KARLSSON

Nova_factivist_Karlstad.png
 • Instagram

NOVA WESTIN

Jag är f/activist för att jag vill lära mig om och bidra till en mer hållbar kläd- och modeindustri.

 

Mode för mig är det bästa sättet att uttrycka min personlighet.

Ulrika_factivist_Karlstad.png
 • Instagram

ULRIKA LASSING

Jag är f/activist för att jag vill ändra mina köpmönster och relation kläder och att jag vill bidra till ett mer hållbart förhållningssätt till mode.

 

Mode för mig har alltid varit ett sätt att uttrycka mig, jag är rätt "plain" i min stil men betyder ju nödvändigtvis inte tråkigt.

Viktoria_factivist_Karlstad.png
 • Instagram

VIKTORIA FREDHOLM

Jag är f/activist för att kunna känna glädje inför att köpa eller göra om kläder utan att känna ångest över miljön & plånboken. Jag vill ha en hållbar garderob!

 

Mode för mig är att känna mig fin och bekväm i de plagg jag bär. Vill gärna sprida glädje med mina kläder!

F/ACTIVISTER I ANDRA KOMMUNER

DU ÄR OCKSÅ F/ACTIVIST!

Dela med dig av dina egna hållbara modeval under hashtag #factmovement. Har du fyndat second hand, haft ett klädbyte, lagat ett hål, redesignat eller gjort något annat som förlänger livet på plaggen - visa gärna oss genom att tagga. Tillsammans kan vi aktivera garderoben och utmana modebranschen!

 • Black Instagram Icon
 • Black Facebook Icon

#FACTMOVEMENT

bottom of page