top of page

SVETT! SÅ BLIR DU AV MED DET

Har du också vissa plagg i garderoben som du känner att du alltid blir extra svettig i? Förklaringen kan ligga i vilket material det är gjort av. Syntetiska material som polyester och akryl innehåller mycket plast, vilket gör att tyget inte andas. Det är lite som att sätta på sig en plastpåse som gör att värme och fukt stängs inne närmast kroppen.

När svett bildas på kroppen är det i huvudsak inte vätskan själv som luktar, utan det luktar när bakterierna på huden bryter ned svetten. Det skiljer sig mellan till exempel ryggen och armhålorna, eftersom svettkörtlarna i armhålorna producerar en oljigare svett som bakterier älskar men vars doft vi hatar.


VÄLJ NATURMATERIAL

Det lättaste sättet att se till att huden får andas och att otrevlig svettlukt undviks är att välja naturmaterial. Sådant som ull, silke och bomull andas mycket bättre och låter svetten avdunsta snabbare så att bakterierna inte hinner med att skapa svettlukten.FRÄSCHA UPP MED BAKTERIEDÖDANDE SPRAY

Ömtåliga plagg har ofta en lite mer krävande tvättlapp. Det kan vara en kostym som ska till kemtvätten eller en stickad tröja som varsamt måste tvättas för hand, vilket en inte alltid orkar med.


Ett enkelt sätt att fräscha upp sådana, och alla andra, plagg är att använda en klädspray. Exempelvis kan man använda Pure Effect vars bioteknologiska produkt maskerar och tar bort odör från textilier. Liknande uppfinning går att finna hos Laundry Society och andra företag.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page