GÖTEBORGS BÄSTA SECOND HAND

Uppdaterad: 3 jan 2019

Vi vet, det kan vara en djungel där ute - men när du väl hittar dina favorit secondhandbutiker så är det lätt att bli helt hooked. Tills dess så tipsar vi dig om våra favoriter i Göteborg som alla är unika i sina slag.

Bild: beyondretro.com

BEYOND RETRO

Letar du efter ett par jeansshorts? Här finns hundratals jeansshorts. Letar du efter en blommig klänning? Här finns hundratals blommiga klänningar. Och band tshirtar, sneakers, mockajackor eller något annat plagg som är trendigt just nu. För det är det som är så bra med Beyond Retro - de har koll på trenderna och handplockar sådana plagg till dig. Det du behöver göra sen är helt enkelt att prova, prova, prova - men du garanteras att hitta något då det finns sådana enorma kvantiteter av alltihop. I Arkadens enorma källare hittar du detta mecka av secondhandgodis för bohemen, rockern, Avenybruttan, hiphoparen eller hipstern.


KONTAKT

Adress: Arkaden Telefon: 0317974477


ÖPPETTIDER

Vardagar 10:00 – 20:00 Lördag 10:00 - 18:00 Söndag 11:00 - 17:00


Hemsida

Instagram


Bild: amandamalm.com

MYRORNA JÄRNTORGET

Fem våningar. Ja, du läste rätt. Men det är framför allt våning fem som vi vill tipsa om. Där finner du nämligen ett mer välsorterat sortiment som hänger enligt årtionden. Det finns A-linjeformade 60talsklänningar, sidenskjortor från 80talet, 90tals platådojor - you name it. Trots att denna Myrorna ligger mitt i Linnéstaden kan du ändå fortfarande fynda, då priserna håller sig på en human nivå.


KONTAKT

Adress: Järntorgsgatan 10 Telefon: 031-7018932


ÖPPETTIDER

Vardagar 10.00 - 19.00

Lördagar 11.00 - 17.00

Söndagar 12.00 - 16.00


Hemsida

Instagram


Bild: Radar Collective

BROADWAY AND SONS

Här har vi en riktigt kultig och framför allt nischad butik. Broadway & Sons är ett familjeföretag som har funnits i Göteborg sedan 1982. Här hittar du vintage militär och arbetskläder, så som gröna militärjackor, randiga sailortröjor, perfekta Levis 501or, mockaboots och yllekappor. Ägaren åker runt över hela världen för att få tag på dessa unika plagg vilket innebär att allt är i otroligt fin kvalitet och bär en spännande historia.


KONTAKT

Adress: Korsgatan 7


ÖPPETTIDER

Vardagar 11.00 - 18.00

Lördagar 11.00 - 17.00

Söndagar Stängt


Hemsida

Instagram


Bild: goteborg.com

POP BOUTIQUE

Pop Boutique på Magasinsgatan säljer både vintage och nytt men allt andas 60 och 70-tal. Här hittar du perfekta polotröjor, vackra festklänningar, kvalitativa vinterkappor och de coolaste solbrillorna. Även om du inte är en retroälskare så kan du definitivt hitta något här då det är otroligt välsorterat och de blommiga klänningarna varvas alltid med enkla skjortor.


KONTAKT

Adress: Magasinsgatan 22

Telefon: 031-151555


ÖPPETTIDER

Vardagar 11.00 - 18.00

Lördagar 11.00 - 16.00

Söndagar Stängt


Hemsida

Instagram


Bild: goteborg.com

EMMAUS LINNÉGATAN

Precis som Myrorna har även Emmaus i Linné en mer välsorterad avdelning som är tacksam för den som annars blir överväldigad av alla plagg som ryms i källarlokalen. Gå alltså dit och fynda en Acnebyxa eller en Filippa K skjorta! Eller bara en riktigt vacker 50talsklänning - här finns något för alla smaker.


KONTAKT

Adress: Linnégatan 9

Telefon: 031-775 35 40


ÖPPETTIDER

Vardagar 10.00 - 19.00 Lördag 10.00 - 17.00 Söndag 12.00 - 16.00


Hemsida


Bild: evergreen-secondhand.se

EVERGREEN SECONDHAND

Blir du trött av de stora secondhandbutikerna och vill ha crème de la crème av vintageplagg så har du kommit rätt när du kliver in genom Evergreen Secondhands dörr. Butiken är fylld med kvalitativa vintagekläder med historia varvat med trendiga nutida märkeskläder. Det som förenar plaggen är en parisisk elegans och personligt uttryck!


KONTAKT

Adress: Ånäsvägen 6A

Telefon: 031-215660


ÖPPETTIDER

Onsdag-fredag 12.00-18.00

Lördag 11.00-15.00


Hemsida

Instagram

 • Black Instagram Icon
 • Black Facebook Icon

KOMMUNER MED ANSVAR FÖR F/ACTIVISTER:

 • Borås

 • Gotland

 • Karlstad

 • Linköping

 • Luleå

 • Stockholm

 • Umeå

KOMMUNER SOM ARRANGERAR LOKALA AKTIVITETER KRING HÅLLBART MODE:

 • Ale

 • Borås

 • Göteborg

 • Kungälv

 • Linköping

 • Lidköping

 • Stenungsund

 • Partille

 • Öckerö

F/ACT Movement är ett projekt från Göteborgsregionen (GR) och Science Park Borås som som handlar om att främja en mer hållbar produktion och konsumtion av mode och textil.

 

F/ACT Movement inspirerar konsumenter till att göra mer hållbara modeval och att använda det som redan finns i garderoben. Detta görs genom lokala aktiviteter som arrangeras i samarbete med kommuner, samt genom sociala medier där lokala ambassadörer (så kallade f/activister) sprider inspiration om hur de själva skapar en hållbar garderob.

 

Dessutom stöttar projektet företag och entreprenörer som vill utveckla hållbara och cirkulära produkter och tjänster, utifrån de behov som den nya, medvetna konsumenten har och med miljönytta i fokus.

Logotyp Göteborgsregionen
Science Park Borås Logotyp

FINANSIÄRER:

Västra Götalandsregionen Logotyp
Naturvårdsverket Logotyp